Заблудата на Зодиакът и Червената Пита

--> Няколко поредни дни наблюдавах Луната. Още от следобедните часове, можеше да се забележи сред ясното небе, около Варна.


Искам да разкажа нещо много интересно преди да доразкажа за Луната, специално за всички фенове на ЗОДИИТЕ и ХОРОСКОПИТЕ.


Истината за тях е далеч не такава, каквато много си я представят. И ако някой се съмнява в това, което ще прочете по-надолу, нека да иде на Планетариум или да провери това сам.
Знаете ли как старите звездобройци са измислили и определяли едно време зодиите. Всъщност методът не е променян от тогава.
Звездната система(зодия), която изгрява от там, от където залязва слънцето е съответната зодия за дадения ден.

Истината е, че въпросните зодиакални знаци съответстват на звездното небе, спрямо рожденните ни дни, само че за преди 2000 години!!! 


Тоест, Вие не сте тази зодия, която си мислите, че сте!


Това е така, защото Земята освен, че се върти около Слънцето и около себе си, тя променя траекторията на своя път със всяка година, което е причина за смяната на небето, което виждаме.
Освен зодиакалните знаци, които вече са 13 на брой, нашата полярна звезда, ще бъде различна след 1000 години.


Каква заблуда само нали??!!!


Пробвали ли сте някога, да четете хороскопа на друга зодия??? Ще откриете също толкова сходни неща, ако прочетете и „своята“!!!
Това са просто едни смислено написани текстове, които имат за цел да заблуждават, тези които ги четат и да изхранват онези, които ги измислят.
Освен това, много хора използват зодията си и това, което пише за нея, за да избягват от отговорност и да оправдават поведение, което не желаят да променят!!!
Винаги съм вярвал, че разумен човек е способен да променя мислите и живота си така, както би желал и съм 100% сигурен, че всеки може да промени характера си, така както смята за най-добре!


И това не е всичко! Най-близките звезди се намират на милиони светлинни години от нас!
1 светлинна година е равна на разстоянието, което изминава светлината за една година, а скоростта на светлината е:

299 792 458 m / s

Тоест, за една година изминава:
299 792 458 . 365 . 24 . 60 . 60 = КАЛКУЛАТОРЪТ МИ ДАДЕ ГРЕШКА
..., та все още ли допускате, че нещо което е толкова отдалечено от нас може да влияе по някакъв начин на живота Ви?
Над нас има милиарди звезди, нима ако допуснем, че наистина имат някакво си влияние, как така само групичка от тях се грижат за Вас, а останалите не???


Това, което влияе на живота на Земята са Слънцето и Луната!!!
До сега в моите пейзажи снимам предимно слънцето и картините, които то рисува, но тази публикация е посветена на Луната и нейната пленителна красота.


Това е Луната няколко дни пред напълването и...


А това бе най-червената Лунена Пита, която някога бях виждал.


Беше огромна и наистина светеше в червено, за съжаление камерите и компютърните програми, все още не могат да пресъздадат това, което виждат очите ни. Но това е малката тайна, която пазя за всяка една от снимките ми, придружена от емоцията на случката.